Transport

Eftersom Val Thorens är genialt uppbyggt krävs det ingen bil på plats. Att traska genom byn tar cirka 10 minuter, vilket man enkelt gör med både pjäxor och skidor på axeln.
Vill man däremot ha en bil här går det alldels utmärkt, det finns flera parkeringsplatser, många hotell erbjuder till och med parkering, men den kommer inte användas mycket under veckan.

Vill man flyga till orten är det som till många andra franska skidorter enklast och snabbast att flyga till Genève. Därifrån är det dryga 16 mil, vilket tar tre och en halv timme med buss, och det finns flera transfer-bussar (men det kan vara smart att boka före man anländer).
Man kan även flyga till Chambéry (11 mil från Val Thorens) och Lyon (19 mil), vilka det även finns busstransfer från.

Flera av de svenska stora skidresebolagen anordnar bussresor till orten. Med bekväma sovbussar (sätena bäddas om till sängar under natten) går det fort att åka ner till orten, och man körs ofta ända fram till sitt hotell (vilket man oftast bokat med företaget).

Skulle man av någon anledning tröttna på alpkänslan går det att kombinera med ett storstadsbesök då Paris endast ligger fyra timmar med snabbtåg (TGV) från Moutiers (fyra mil från Val Thorens).Mer information om Transport till Val Thorens
FInns många bussbolag som anordnar bussresor till Val Thorens. Själv så har jag åkt med två olika bussbolag. Tar rätt så många timmar att åka ner men det är det värt. Suverän skidåkning.
Inlagt i databasen 11/25/11 10:00:36

Skriv en kommentar
Val Thorens

Skidåkning i Val Thorens
Transport till Val Thorens
Restauranger i Val Thorens
Nattlivet i Val Thorens
Andra aktiviteter i Val Thorens

Frankrike
Frankrike

Allmänt
Kontaktinformation
Reseinformation