Skidåkning i Val Thorens

I Val Thorens finns det skidåkning från november till maj, och den är fruktansvärt bra. Tack vare byns höga läge kan man utlova något många orter inte klarar av idag – snösäkerhet. Lägg till bra pister, bra liftsystem, bra off-pist och bra parker, så har du den ultimata skidorten.

Val Thorens skidsystem är något utöver det vanliga. Beskrivet med tre ord är det stort, nära och snösäkert. Det finns helt enkelt många anledningar till varför man i mitten av 1900-talet valde att utveckla en skidort här.
Då var det först och främst en ort för duktiga och erfarna åkare, idag platsar det alla.

I självaste Val Thorens finns det 50 pister och 29 liftar (8 gröna, 26 blå, 26 röda och 8 svarta), men räknar man med hela skidsystemet orten tillhör, Les Trois Vallées, finns här över 300 pister och 200 liftar. Lägger man ihop alla pisterna får man ett avstånd lika långt som det mellan Stockholm och Malmö, alltså många kilometer skidåkning. Vill man testa alla får man åka mycket.

Eftersom 99 procent av Val Thorens ligger så pass högt som ovanför 2000 meter, är här väldigt snösäkert.

Här är dessutom få liftköer, effektiva transportvägar och bra skyltning. Någonting som verkligen förhöjer en skidsemester, för hur irriterande är det inte att spendera timmar av vad som kunde varit värdefull åkning i köer, eller svettig tvingas staka sig fram längs långa vita sträckor.

För de som inte nöjer sig med välskötta pister finns här fantastisk off-pist åkning. Och med tanke på hur stor den sporten blivit på senaste är det ett under att här nästintill alltid går att hitta orörd snö, kanske har det att göra med att man delar på skidåkning på sex glaciärer och sju toppar. Den bästa lössnö åkningen får man i Lac du Lou och Plan Bouchet.

Åker man park (eller vill beundra de som vågar) finns det en snowpark med half- och quarterpipe, tables, pyramider, boardercross och whoops.
Här finns även en så kallad "junior-park", dedikerad till de yngre, där de kan åka ostört och testa sina egna gränser.

De som tar det i ett lugnare tempo med längdåkning kan njuta av sammanlagt ett 6 kilometer långt spår i Val Thorens, och ännu mer i hela skidsystemet.

Liftkortspriserna ligger i den prisklass som de brukar i Frankrike, men man får verkligen valuta för pengarna.

Mer information om Skidåkning i Val Thorens
Val Thorens är verkligen schysst ställe att åka skidor på..
Inlagt i databasen 09/20/08 10:00:22

Mer information om Skidåkning i Val Thorens
Kan knappast bli ett bättre ställe att åka skidor på än i Val Thorens. Själv tycker jag att Frankrike har de bästa backarna och då ligger Val Thorens or Los Treis Vallees eftersom det är tre dalar som är med i samma skidsystem som man kan åka mellan. Fantastiskt mångabackar och många skidtimmar utan att det ska bli trist. Här i Sverige så tröttnar man på skidbackarna efter någon dag men med så många nerfarter som det finns i tre dalarna så tröttnar man nästan aldrig. Fantastisk skidåkning i Val Thorens..
Inlagt i databasen 11/25/11 09:56:13

Skriv en kommentar
Val Thorens

Skidåkning i Val Thorens
Transport till Val Thorens
Restauranger i Val Thorens
Nattlivet i Val Thorens
Andra aktiviteter i Val Thorens

Frankrike
Frankrike

Allmänt
Kontaktinformation
Reseinformation