Frankrike

Frankrike är en republik med en stark historia. Enda sedan franska revolutionen (1792) har de varit framgångsrika politiker. Det var franska revolutionen som gav deklarationen om människans och medborgarens rättigheter, vilka fortfarande står som grund för landets främsta ideal.
De var en av initiativtagarna till Europeiska kol- och stålgemenskapen 1951 (som senare utvecklades till Europeiska gemenskapen och Europeiska unionen). De använder sig av Euron. De är medlemmar i militäralliansen NATO (men deras väpnade styrkor kontrolleras av dem själva), och är en av de fem permanenta medlemmarna i FN’s säkerhetsråd.

Landet har både vacker kust i söder och fantastisk natur med slätter och berg i mellanregionen. Det gränser i mot Italien, Monaco, Schweiz, Tyskland, Luxemburg och Belgien. Dessutom har de fyra territorier utanför Europa; Franska Guyana, ögruppen Guadeloupe, ön Martinique och ön Réunion.

Landets huvudstad är Paris, även känt som modets huvudstad , och det är minst sagt en charmerande stad med sina butiker, caféer och konstutställningar.

Frankrike i sig är ett väldigt charmerande land, där folket njuter av varandra. De är passionerade och fulla av känslor. Det märks inte minst på de framgångsrika konstnärer, poeter och skribenter landet sedan länge har haft.
Att de lite trångsynta och vägrar prata engelska må vara sant, men de bättrar sig. I de större städerna och turistorterna finns det alltid folk som pratar engelska, i de små orterna är det desto värre, men det brukar aldrig vara ett problem.

I landet kan man även njuta av god mat, spröda baguetter och croissanter, fantastiska cappucinos och gudomliga viner. En avkopplande helg på en vingård kan till exempel vara ett tips för den stressade.

Vill ni läsa mer om olika resmål i Frankrike, förutom då Paris så kan ni alltid ta och besöka En sida för turister som åker till Frankrike
Dessutom är fransmännen berömda för sin fotboll, fäktning, skateboard och inte minst cykeltävlingen Tour de France.

Det finns en välfungerande infrastruktur i landet, med flera flygplatser, busslinjer, vägnät och tågtrafik mellan de flesta orter.

Vill ni läsa mer om att åka skidor i Frankrike så kan ni alltid ta och besöka sidan om Franska Alperna - Där det står mer om att åka skidor i Frankrike samt lite mer turistomformation om skidanläggningar i Frankrike.Skriv en kommentar
Val Thorens

Skidåkning i Val Thorens
Transport till Val Thorens
Restauranger i Val Thorens
Nattlivet i Val Thorens
Andra aktiviteter i Val Thorens

Frankrike
Frankrike

Allmänt
Kontaktinformation
Reseinformation