Aktiviteter utöver backen i Val Thorens

Ibland vill man inte bara åka skidor på sin skidsemester, eller så har man med sig någon som inte alls åker. Då är Val Thorens den perfekta orten, här finns nämligen massa andra nöjen.
Vill man fortfarande njuta av den vita snön kan man bland annat åka längdskidor, vandra med snöskor eller varför inte prova på snöskoter eller snömotorcykel.

Vill man hålla sig inomhus finns det mitt i byn en superfräsch sportanläggning, unik i Europa, på 9 000 kvadratmeter. Utöver vanliga sporter såsom tennis, squash, badminton, pingpong, volleyboll och fotboll, kan man utnyttja deras "AquaClub". Där kan man njuta av bassänger, jacuzzi, solarium, bastu, turkiskt bad, massageduschar och ett fint gym.

För den äventyrslystna kan man prova på glidflygning, något som ofta är ett minne för livet. Är det fint väder kan man även prova på bergsklättring, både på nybörjarnivå och för de mer avancerade.

Vill man njuta av naturen på ett lite lugnare sätt finns är vackra och säkra stigar, en del på nivå med byn och andra lite högre upp (som kräver att man tar liften en bit upp). Utsikten är fantastisk.

Har man lust att roa sig på mer bekväma sätt finns här bra shopping, till och med mindre shoppingcentrum, biografer, spelhallar och massvis med diskotek, barer, pubar, caféer och restauranger att glädjas av.

Något unikt för Val Thorens är deras körskola på snö, där man när vädret tillåter (vilket är ofta) får prova på att halka runt på isen med diverse bilar.
Ett annat fartfyllt nöje är den sex kilometer långa bobbanan, Le Toggen där man snabbt och roligt susar de 700 fallhöjdsmeterna ner.

Att vara på skidsemester innebär att koppla av, varva ner och uppleva. I Val Thorens finns den unika möjligheten att göra detta på flera olika sätt, inte bara i backen. Här finns även barnanpassade aktiviteter och en utmärkt skidskola för barn.

Information om dessa aktiviteter finns på de flesta hotell, i turistinformationen och i bergsstationen av liftsystemet.

Mer information om Andra aktiviteter i Val Thorens
Finns det organiserade snösko-vandringar?.
Inlagt i databasen 10/10/10 17:40:06

Skriv en kommentar
Val Thorens

Skidåkning i Val Thorens
Transport till Val Thorens
Restauranger i Val Thorens
Nattlivet i Val Thorens
Andra aktiviteter i Val Thorens

Frankrike
Frankrike

Allmänt
Kontaktinformation
Reseinformation